Hade jag varit Reepalu hade jag skitit i Obamas sändebud

Obamas särskilda sändebud om antisemitism, Hannah Rosenthal, ska besöka Malmö och träffa Ilmar Reepalu. Ärligt sagt har USA inte med Malmö lokal situation eller Malmös lokala politik att göra. Hade jag varit Reepalu hade jag bett Rosenthal att dra. Kanske inte åt helvete, men i all fall hem till USA.

Sanningen är ju faktisk den att Sverige inklusive Malmö har mycket små problem med antisemitism. I själva verket är antisemitismen i Sverige så liten att den är nästan försumbar. I vilket fall som helst är den inte ett problem. Inte i Sverige och inte i Malmö. Förmodligen är problemen med antisemitism större i USA än i Sverige och Malmö. Islamofobi är dock betydligt vanligare och ett allvarligare problem både i Sverige och i USA. Även dom det heller är ett jättestort problem.

Men oavsett om det är stora eller små problem så är det inte problem som har med USA och USA:s president att göra. Rosenthal har inga som helst rättigheter eller ansvarigheter i Malmö. Skicka hem Rosenthal när minnesceremonin för Raoul Wallenberg i Lund är över.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Sändebudet ska enligt uppgift ”förvissa sig om att det i Malmö inte finns politiker som aktivt uppmuntrar antisemitism, diskriminering och rasism”. Varför Reepalu ska ställas till svars för Sverigedemokraterna (Ekeroths, t.ex.) och deras aktiviteter i Malmö förefaller ju lite underligt.

  Det förefaller väl då betydligt rimligare att Reinfeldt skickar ett ”särskilt sändebud” till guvernören i Florida och ”begära ett möte” med denna för att försäkra sig om att det inte där går att skjuta ner obeväpnade svarta 17-åringar och slippa åtal.
   

  • Jag tycker det är ganska upprörande att USA på detta sätt tillåtas lägga sig i svensk politik.

 • MrBboy

  Judar är den grupp som får utstå flest hatbrott i Sverige. Så därför är det märkligt att författaren här anser att problemen är små, tvärtom är hatbrotten mot judar som i flesta fall begås av muslimer i Sverige, väldigt utbrett till en sådan grad att Israel avråder judar att besöka Malmö. Flertal judar i malmö har dessutom flyttat därifrån då de uppleva hoten som så pass obehagliga att de inte kan bo kvar. 
  Märkligt att även författaren påstå att islamofobi är mer utbredd, när statistik tydligt visar att som redan sagt judar är den mest utsatta gruppen.  
  Så vad ” sanningen är” som författaren uttrycker sig, bör han nog ta reda på själv.

  • Nej, judar är inte de som får utstå flest hatbrott. Homosexuella, invandrare och muslimer drabbas alla mer. Du hittar bara på.

   http://skma.se/2011/06/hatbrott-i-sverige-2010/

  • Du har fel. Judar är inte mest utsatta. Muslimer begår inte brotten mot judar utan det är högerextremistiska ateister (Källan är intoleransrapporten från FFLH). Dvs jag har presenterat sanningen. Islamofobiska brott är dessutom många gånger fler till antalet än de antisemitiska.

   •  Nej, du har fel. Du är uppenbarligen inte från Malmö, och har tydligen inte lyssnat på judarna här. Det är en övervägande del muslimer som står för antisemitismen i sta’n. Uppenbarligen har inte heller FFLH varit här.

  • Du har fel. Judar är inte mest utsatta. Muslimer begår inte brotten mot judar utan det är högerextremistiska ateister (Källan är intoleransrapporten från FFLH). Dvs jag har presenterat sanningen. Islamofobiska brott är dessutom många gånger fler till antalet än de antisemitiska.

  • ”Flertal judar i malmö har dessutom flyttat därifrån då de uppleva hoten som så pass obehagliga att de inte kan bo kvar.”, finns det någon statistik som styrker denna uppgift, att majoriteten av judarna skulle ha flyttat från Malmö?

 • Pingback: Reepalu är en klant, Obamas sändebud än värre | Svensson()