Doosan Infracore – samarbetspartner med Scania

Volkswagenkontrollerade Scania är en av världens största leverantörer av dieselmotorer för industriellt bruk. Sedan 1970-talet har Scania också levererat dieselmotorer till norska Moxys dumprar. 2008 köptes Moxy av Doosan Infracore. Att Scania då sluter ett utökat samarbetsavtal med Doosan Infracore förefaller inte som den överraskning dagstidningarnas ekonomisidor gör det till. Utan i själva verket något ganska naturligt.

Doosan Infracore ägs i huvudsak av Doosan Heavy Industries & Construction (tidigare  Korea Heavy Industries and Construction) som i sin tur ägs av familjen Parks holdingbolag Doosan.  Doosan Infracore äger också den US-amerikanska arbetsmaskintillverkaren Bobcat och en del andra verksamheter av samma typ som Montabert, Geith och Tramac. Doosan Infracore hette tidigare Daewoo Heavy Industries & Machinery, köpt 2005)

Doosankoncernen äger en rad andra företag också, exempelvis vapentillverkaren Doosan DST, trucktillverkaren Doosan Industrial Vehicle, SRS Korea, Doosan Dong-A, Doosan Tower, reklambyrån Oricom, finansföretaget Neoplux och baseballaget Doosan Bears. Totalt beräknas hela industrigruppen ha omkring 40 000 anställda.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements