Så var det med det fusket

Flera av de saker som försäkringskassan nu vill ta bort när det gäller intyg, anmälan och annat för att får sjukpenning, ersättning för vård av sjukt barn (VAB) osv är saker som infördes för att bekämpa det så kallade fusket med sjukförsäkringar och vab.

Redan när den borgerliga regeringen införde åtgärderna påpekades av många att fusket var i det närmaste obefintligt och att ingen av de föreslagna åtgärderna skulle innebära någon som helst förbättring på det nästan inte förekommande fusket.

Nu föreslår föräkringskassan alltså att mängder av de åtgärder som infördes för att bekämpa problem som inte fanns ska tas bort. De behövs helt enkelt inte och skapar bara ökade kostnader och onödig byråkrati. Plus krångel och besvär för sjuka och småbarnsföräldrar. Precis vad kritikerna sa när systemen, anmälningarna, intygen osv infördes.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements