Kortedaladådet: Rättegång dröjer

Förmodligen blir rättegången mot de tonåringar som misstänks att på Kortedala Torg ha misshandlat en 61-årig man svårt av först till hösten. Anledningen är enligt åklagaren att pojkarna är utspridda på olika LVU-hem runtomkring i Sverige och det är då besvärligare att höra dem. Men de flesta av dem har ju suttit i häkte ett par veckor och borde väl vara hörda redan. Så just det borde inte vara nåt större problem.

Ett annat problem är att målsägaren, den 61-årige mannen, inte kan höras på grund av den svåra misshandeln. Åklagaren räknar inte med att han kan tillföra något någonsin.

För mig verkar det underligt att rättegången först blir till hösten. Pojkarna har kunnat höras under tiden de satt i häkte, de är knutna till platsen och misshandeln genom teknisk bevisning. Man undrar ju hur svårt det kan vara att åtala dem.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements