Skottlossning i norra Biskopsgården

Vid midnatt natten till idag avlossades flera skott Dimvädersgatan på Hisingen. Polisen larmades och när de kom dit så hittade de tre män i närheten som greps som misstänkta för vapenbrott. En fjärde person har hörts i ärendet. Ingen skadad person har hittats. Enligt vittnen ska skottlossningen ha  börjat med ett större bråk.

Sådana här incidenter påminner oss om att det finns alldeles för många obalanserade smågangsters och organiserade kriminella som har alldeles för många skjutvapen. Det är en i längden en fara för oss alla och inte bara en fara för andra kriminella. Än så länge är det i huvudsak bara andra gangsters som blivit skjutna i Sverige, men den dagen då en oskyldig förbipasserande skjuts ner eller fler oskyldiga mördas är naturligtvis inte lång bort. Hittills är det väl bara studenten som mördades i Johanneberg som är det enda offret för skottlossning som inte varit inblandad i kriminalitet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Skottlossning i norra Biskopsgården”

  1. Förra året träffades även en helt oskyldig person i vaden då han stod en bit från en uppgörelse utanför ett café på Hisingen. Frågan är bara hur man ska angripa problemet. Den minskade gränskontrollen har trots allt lett till att risken att bli kontrollerad när man kommer in i landet minskat dramatiskt.

    1. Nej, det är inte lätt. Men egentligen handlar det om det överskott på vapen som finns på Balkan och i Östeuropa måste samlas in och skrotas på något sätt. Där.

Kommentarer inaktiverade.