Bananrepubliken USA

Boknytt
Den bästa demokrati som kan köpas för pengar
Greg Palast
Ordfront

Bananrepubliken USA

USA är värsta bananrepubliken där eliten valfuskar, korrumperar och köper sig till makt och förmåner. Politiker, statsbyråkrater och storföretagare ingår i ett socioekonomiskt nätverk där man byter jobb med överklasskompisarna. Samtidigt sitter världsbanken i deras knän, och de sitter i sin tur i knät på de superrika muslimska medeltidsdiktatorerna i Saudiarabien. Denna realkapitalismens världsdiktatur leder till död i u-länderna.

Det är en skrämmande och väldokumenterad bild av vår jord som presenteras av Michael Moore-kopian Greg Palats i ”Den bästa demokrati som kan köpas för pengar – Sanningen om finanshajarna, globaliseringen och busarna i storföretagen”. När får vi se borgarna be om ursäkt för realliberalismens försyndelser? När får vi se moderaterna på barrikaderna mot marknadsdiktatur och för global demokrati?

Hans Norebrink

Läs mer: KB, Sydsvenskan,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements