Juholt: jag utmanade starka krafter

I Barometern/Oskarshamns-Tidningen där han säger följande:

– Det känns riktigt bra. Även om jag bara blev partiordförande under tio månader hann jag förändra den politiska dagordningen i Sverige.

– När jag tillträdde var det bara nivån på jobbskatteavdraget på agendan. Vid den första stora presskonferensen fick jag bara frågor om olika skattenivåer.

[…]

– Det är klart att det inte handlade om mina felsägningar och misstag. Jag utmanade starka krafter, som jag inte riktigt hade en aning om.

De två första citaten verkar vara klassiska Juholtare. En överskattning av den egna betydelsen. Det tredje citatet innehåller dock vad som kan tänkas vara en helt korrekt beskrivning av läget. Håkan Juholt valdes av den socialdemokratiska vänstern. Utan att han på något sätt kan sägas tillhöra eller ha tillhört densamma var han likförbannat den partiledare som kom att väljas med stöd från vänstern i det socialdemokratiska partiet.

Detta val utmanade den mäktiga byråkratin inom partiet och facket. Den elit som länge styrt partiet kände sig utmanade och satte igång en enorm kampanj mot Juholt. Med ryktespridning, avslöjanden av övertramp han gjort och mediehets från partibyråkratins handgångna män och kvinnor på Aftonbladet. Allt för att kunna återta makten i partiet, Kampanjen från partihögern mot Håkan Juholt lyckades och ordningen är numera återställd med högersossen Stefan Löfven som partiledare. Med lugn i stugan ökar också stödet i opinionen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Juholt: jag utmanade starka krafter”

Kommentarer inaktiverade.