Bomber och bränder

Det har idag i media rapporterats om en hel del bränder och bomber. Samt bränder som kan bero på bomber och explosioner som inte är bomber. Fast i de flesta fall när det talas om bomber så är det falskt alarm precis som det var på Halmstads central där en mystisk väska visade sig innehålla gitarrdelar.

Det ryktas också om att en brand i en villa i Tumleberg i närheten av Vara på västgötsslätten ska ha orsakats av en brandbomb. Vi får väl se vad utredning säger. Villan i Tumleberg är dock inte den enda som har brunnit under den gångna natten. I Åstorp i Skåne brann en radhuslänga ner men där verkar det inte vara nåt tal om bomber eller anlagd brand som i Vara. Ingen har dött i någon av dessa bränder, men uppe i norrländska Ånge dog ett äldre par i en villabrand. Nyligen dog också sex personer, en hel danska familj, i en brand i ett fritidshus utanför Tidaholm.

Det känns som om det är ovanligt många villabränder just nu, men det kanske kan beror på en slags läsvilla eller synvilla. Frågan är om det rapporteras ovanligt mycket om bränder just nu, eller om det faktiskt är fler villabränder än normalt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements