Två män skjutna i Norrköping

Kring klockan halv åtta på lördagskvällen, dvs igår kväll, sköts två män i Norrköping. Enligt uppgifter sköts de inför en mängd vittnen efter att ett bråk uppstod invid eller på en krog. Båda de skjutna männen är hemmahörande i Norrköping och en av dem är livshotande skadad:

Enligt en bulletin från Vrinnevisjukhuset är de två männen, som båda är hemmahörande i Norrköping, 35 år och 33 år gamla. 33-åringen har opererats och ligger nu på intensivvårdsavdelningen med livshotande skador. 35-åringen har även han opererats, och är allvarligt skadad.

Under natten mot söndag kom en ny bulletin om männens skador som visar att 35-åringen blivit allt sämre och hans skador nu betecknas som livshotande och hans tillstånd ses som kritiskt.

33-åringens skador har däremot övergått från livshotande till allvarliga.

Männen är inte kända av polisen sedan tidigare.

– De förekommer inte i våra register och därför håller vi utredning väldigt öppen. Vi tror inte att detta är gängrelaterat, säger Joakim Stenman.

Polisen har redan gripit en man som misstänkt för skottlossningen. Även om de två skjutna männen av polisen inte kan kopplas till ett kriminellt gäng betyder det inte att det verkligen är så. Dessutom kan det ju vara så att den som sköt har gängkopplingar även om offren inte har det. Skjutvapen tyder onekligen på organiserad brottslighet och inget annat.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Uppdatering 14:48: Ytterligare en man har gripits och bägge två har anhållits.

Advertisements