Låt oss banka skiten ur Reinfeldt och Lööf

I fantasin och rent symboliskt förstås. På första maj i Malmö förekom så kallade piñatas med bilder på centerpartiledaren Annie Lööf, finansministern Anders Borg och moderatledaren tillika statsministern Fredrik Reinfeldt. Dessa tre fick inte helt oförtjänt symbolisera all skit i vårt samhälle. Barn fick sedan slå sönder dessa piñatas, det är ju det man brukar göra, för att komma åt innehållet som i allmänhet är godis.

Barnen och ungdomarna fick alltså en möjlighet att symboliskt nita Annie Lööf och Fredrik Reinfeldt. Inte så dumt egentligen, men naturligtvis upprörande för borgarna som ju i allmänhet tycks sakna humor och lite distans till tillvaron.

Precis som med våld på TV eller i dataspel så är ju symboliskt våld mot en piñata inte det smma soim verkligt våld. Jag vet att barn och ungdomar klarar av att skilja på fantasi och verklighet. Skirbenter i borgartidningarna, Annie Lööf och andra verkar inte klara det.

Men skulle jag varit ansvarig för första maj så skulle jag inte tyckt att idén med sådana piñatas var en bar idé. Å andra sidan tycker jag inte heller det är nåt att bli speciellt upprörd över.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Ungefär som när det sattes upp piltavlor med Palme på. Riktigt otrevligt. Hade MUF:arna gjort något liknande med Sjöstedt hade det blivit ett j-a liv inom vänstern.

  • Menar du allvar? Eller är du ironisk? Jag tycker int det var en bra idé. Men inte heller nåt att vara speciellt upprörd över. Det gäller piltavlorna med Palme också.

 • Vänsterns tankesmedja ”stalinsky” lanserar nu efter den strålande Succén med Borgarpiñatas, Gulag-dockskåp också, så barnen kan träna på att låsa in oliktänkande leksaker när de är klara med att slå sönder nidbilder av politiker.

 • Vänsterns tankesmedja ”stalinsky” lanserar nu efter den strålande Succén med Borgarpiñatas, Gulag-dockskåp också, så barnen kan träna på att låsa in oliktänkande leksaker när de är klara med att slå sönder nidbilder av politiker.

 • Pierre Eriksson

  Fast det är väl bra att dåliga ideer kritiseras öppet än tigs om och därmed får tyst medhåll istället.

  • Men det får ju ha måttliga proportioner och inte vara största nyhet som det var när jag skrev mitt inlägg.

 • Daniel Contini

  Trevligt att det kom något ”gott” ur den borgerliga regeringen 😉