Låt oss banka skiten ur Reinfeldt och Lööf

I fantasin och rent symboliskt förstås. På första maj i Malmö förekom så kallade piñatas med bilder på centerpartiledaren Annie Lööf, finansministern Anders Borg och moderatledaren tillika statsministern Fredrik Reinfeldt. Dessa tre fick inte helt oförtjänt symbolisera all skit i vårt samhälle. Barn fick sedan slå sönder dessa piñatas, det är ju det man brukar göra, för att komma åt innehållet som i allmänhet är godis.

Barnen och ungdomarna fick alltså en möjlighet att symboliskt nita Annie Lööf och Fredrik Reinfeldt. Inte så dumt egentligen, men naturligtvis upprörande för borgarna som ju i allmänhet tycks sakna humor och lite distans till tillvaron.

Precis som med våld på TV eller i dataspel så är ju symboliskt våld mot en piñata inte det smma soim verkligt våld. Jag vet att barn och ungdomar klarar av att skilja på fantasi och verklighet. Skirbenter i borgartidningarna, Annie Lööf och andra verkar inte klara det.

Men skulle jag varit ansvarig för första maj så skulle jag inte tyckt att idén med sådana piñatas var en bar idé. Å andra sidan tycker jag inte heller det är nåt att bli speciellt upprörd över.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

7 svar på “Låt oss banka skiten ur Reinfeldt och Lööf”

  1. Ungefär som när det sattes upp piltavlor med Palme på. Riktigt otrevligt. Hade MUF:arna gjort något liknande med Sjöstedt hade det blivit ett j-a liv inom vänstern.

    1. Menar du allvar? Eller är du ironisk? Jag tycker int det var en bra idé. Men inte heller nåt att vara speciellt upprörd över. Det gäller piltavlorna med Palme också.

  2. Vänsterns tankesmedja ”stalinsky” lanserar nu efter den strålande Succén med Borgarpiñatas, Gulag-dockskåp också, så barnen kan träna på att låsa in oliktänkande leksaker när de är klara med att slå sönder nidbilder av politiker.

  3. Vänsterns tankesmedja ”stalinsky” lanserar nu efter den strålande Succén med Borgarpiñatas, Gulag-dockskåp också, så barnen kan träna på att låsa in oliktänkande leksaker när de är klara med att slå sönder nidbilder av politiker.

  4. Fast det är väl bra att dåliga ideer kritiseras öppet än tigs om och därmed får tyst medhåll istället.

  5. Trevligt att det kom något ”gott” ur den borgerliga regeringen 😉

Kommentarer är stängda.