Syriza – största vänsterparti i grekiska valet?

Det vänsterreformistiska partiet Syriza kan ha blivit största vänsterparti i det grekiska valet som ägt rum idag. Till och med större än det socialdemokratiska partiet Pasok enligt en del opinionsundersökningar och vallokalsundersökningar. Syriza som egentligen är en front bestående av en rad partier, däribland det västerreformistiska partiet Synaspismos och det antikapitalistiska Kokkino, uppges få mellan 15,% och 18% av rösterna i valet.

I stor sett alla vänsterpartier till vänster om socialdemokraterna beräknas göra ett bra val men tyvärr tyder det mesta på att också de högerextrema partierna gör ett bra val. Förutom fascisterna i LAOS som redan sitter i parlamentet beräknas också det nazistiska partiet Gyllene gryning komma in i parlamentet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Syriza – största vänsterparti i grekiska valet?”

Kommentarer inaktiverade.