Medlemmar i Hells Angels misstänkta för grova brott

En stor grupp medlemmar i Hells Angels MC och i supporterorganisationen Red & White Crew är misstänkta för grov misshandel, grovt rån och grov skadegörelse. 17 personer med anknytning till Hells Angels har gripits av polisen i Kalmar efter att en fest anordnad av Svineri MC angreps på det brutalaste vis. På festen fanns kvinnor, barn, äldre och yngre. 15 av de misstänkta är hemmahörande i Skåne och övriga två kommer från Stockholm och Södertälje.

Svineri MC är en klubb som inte på något sätt har några kopplingar till organiserad brottslighet eller kriminella mc-gäng. Överfallet handlar därför om något som har med mc-världen att göra. Sannolikt har det samband med att Svineri MC vägrat finns sig i att Hells Angels MC genom den så kallade Sverigemodellen (i Göteborg heter det Göteborgsmodellen och ser lite annorlunda ut) ska diktera villkoren för alla mc-klubbar och för bikerkulturen i Sverige.

Efter att polisen snabbt gripit de 17 personerna genomfördes en lång rad razzior, husrannsakningar i lokaler tillhörande Hells Angels MC, Red Devils MC (supporterklubb till Hells Angels) och hemma hos medlemmar i Hells Angels eller någon av deras supporterorganisationer.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Medlemmar i Hells Angels misstänkta för grova brott”

Kommentarer inaktiverade.