Lita aldrig på en EU-anhängare!

Søren Søndergaard från danska Folkebevægelsen mod EU om EU och finanskris i ett hälsningstal på Enhedslistens kongress. Lita aldrig på en EU-anhängare!

Enhedslisten säger nej till finanspakten! 

Frankrig fik søndag den 6. maj en ny socialdemokratisk præsident, der ønsker at genforhandle Finanspagten.

I Grækenland blev det konservative parti og socialdemokraterne samme dag straffet for deres nedskæringspolitik, mens Enhedslistens samarbejdspartnere, SYRIZA, blev landets andetstørste parti.

– Resultaterne i Frankrig og Grækenland er en stor sejr for venstrefløjen i Europa – og et sviende nederlag for den borgerlige nedskæringspolitik. Europas befolkning vil have arbejdspladser. De er trætte af nedskæringer, udtaler EU-ordfører Nikolaj Villumsen.

Grundlaget for finanspagtens smuldre

Han mener, at weekendens fremgang for den europæiske venstrefløj bør få konsekvenser for den danske regerings meget positive indstilling til Finanspagten.

– Grundlaget for Finanspagten smuldrer. Den konservative tyske kansler Angela Merkel har mistet sine to nærmeste allierede. Den borgerlige regering i Holland er faldet på grund af EU-nedskæringskrav, og nu er også den konservative franske præsident, der støbte Finanspagten med hende, væk. Nedskæringspolitikken har spillet fallit, fastslår han.

– Det burde give stof til eftertanke, at den samme politik, som man med Finanspagten vil indskrive permanent i lovgivningen, afvises af befolkningerne. Jeg mener derfor, at også den danske regering bør sige fra overfor Finanspagten.

Enhedslisten kræver folkeafstemning

Indtil videre er det kun det irske folk, der får lov til at stemme om Finanspagten den 31. maj. Tilfældigvis skal det danske folketing samme dag færdigbehandle Finanspagten og Enhedslistens krav om en folkeafstemning om den.

Enhedslisten har de seneste måneder kørt en kampagne mod Finanspagten og for en folkeafstemning i samarbejde med Folkebevægelsen mod EU.

– I Enhedslisten støtter vi befolkningerne i Frankrig og Grækenland og afviser Finanspagten. Derfor kæmper vi for at få en folkeafstemning om Finanspagten i Danmark, så også den danske befolkning får mulighed for at afvise den borgerlige nedskæringspolitik, slutter Nikolaj Villumsen.

Intressant?
Bloggat: Kildén & Åsman,
Borgarmedia: SVD1, 2, VA, AV1, 2, 3, 4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements