Är det inte en indisk modell?

Tydligen har HM fått kritik för att en av deras badklädesmodeller är för solbränd. Jag har sett reklamannonsen i fråga, det är svårt att missa den. Men jag har inte tänkt att tjejen på bilden var solbränd utan att hon var från Indien. Dvs rejält mörk i skinnet. Naturligt brun alltså (det är ju det iofs om man är solbränd också, men ni fattar vad jag menar).

Men förstås är det osunt att sola för mycket. Cancer är ju inte så kul. Fast i vårt land är det dock sannolikt ännu farligare att inte vara i solen alls. Kritiken kan väl sägas vara befogad om det faktiskt handlar om en ung kvinna (och så verkar det ju vara) som framställs som extremt solbränd och inte om en mörkhyad indisk modell.

Om man nu ända vill vara brun fast man är född vit så kan man bli brun utan sol med hjälp av olika krämer (fast verkar det inte som den manliga modellen fått nån from av cancer på magen).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • ArvidN

    ä du rasist eller bara sist ?

  • Brasilien. Det betyder att hon är en mix av afrikanska slavar, indianer och vita spanjorer. De tenderar att bli lite brunare än rena nordeuropéer. Det är ren rasism att tro att Sverige är ett land av blonda dockor med porslinshy.

  • Formula2

    Det är idioti att tro att alla som är bruna har solat för mycket. Man kan ju undra om kritikerna är sponsrade av H&M för gratisreklam?