Lägenhetshärva med koppling till Cosmopolbedrägeri

4 personer är misstänkta för att ha bruti mot hyreslagen genom att de mottagit svarta pengar i samband med bostadsaffärer. De ska ha sålt lägenheter i centrala Göteborg, i Lorensberg och på Heden för miljonbelopp. Svart. 1,8 miljoner kronor ska ha mottagits av den yngre mannen, medan den äldre, som förmedlare, ska ha fått cirka 390 000 kronor.

Den äldre mannen, en man i 60-årsåldern förnekar att han ska ha begått något brott och ha så gjort hela tiden. Hans advokat uppger att de pengar det handlar om är betalningar av spelskulder.

Den yngre mannen, i 40-årsåldern, har för sin del figurerat i en härva kring bedrägeri. Det handlar om misstankarna om bedrägeri mot Casino Cosmopol. Den yngre mannen har erkänt brott i några fall. En fotbollsspelare från elitserien figurerar bland vittnena i härvan som totalt har 4 misstänkta. Förutom de två nämnda männen också två kvinnor. I likhet med den äldre mannen har de inte erkänt brott. En av kvinnorna uppges inte vara inblandad i verksamheten utan har krävt pengar emellan för sin lägenhet och därför blivit åtalad. Pengar som ska ha förmedlats via den yngre mannen.

De som köpt lägenheterna förnekar att de betalat för kontrakten på lägenheterna. Om de har betalat vill de inte medge detta i rädsla för att bli av med lägenheterna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements