Indignados – fortsatta protester i Spanien

Under de två första dagarna av protester mot nyliberalism, nedskärningar, besparingar och åtstramningspaket har 100 000-tals människor protesterat i mer än 80 städer i Spanien. Protesterna i Spanien ska pågå tills den 15 maj, årsdagen av  omfattande protester i Madrid. När protesterna i Spanien är över vidtar protester i Tyskland, Blockupy Frankfurt.

I det hårdast drabbade landet av finanskrisens och spekulationsekonomins härjningar, Grekland, blir det sannolikt snart nyval det ser ut som det är omöjligt att bilda en regering. Detta efter ett val som gick i protesten tecken.

Mot de som ägnat sig åt åtstramningar, nedskärningar och besparingar för vanligt folk. Mot de rika, mot EU:s och IMF:s utpressning. För att ställa in betalningarna på lån. För vanligt folks rättigheter. För social rättvisa och lika värde. Samma saker som indignados i Spanien demonstrerar för. Samma saker som Blockupy Frankfurt är för.

Intressant?
Bloggat: Kildén & Åsman,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements