Stora protester mot nedskärningar och åtstramningar

Igår, lördag, demonstrerade människor i 80 spanska städer mot nedskärningar, åtstramningar, finanspakter och nyliberal omfördelningspolitik från fattig till rik. Protesterna ska pågå i fyra dagar och genomförs på årsdagen av bildandet av rörelsen ”De missnöjda”, Indignados.

Direkt efter att de spanska protesterna är slut kommer det att genomföras stora protester i Tyskland mot de europeiska åtstramningspaketen och mot utpressningen av Grekland. Aktionerna som ska genomföras i Frankfurt kallas för Blockupy Frankfurt. Dels är det motkonferens i 4 dagar, den 16 maj är det upptaktsmöte och rave, den 17 maj är det workshops och ockupationer av torg och den 18 maj ska finanskvarteren i Frankfurt där den europeiska centralbanken (ECB) ligger ockuperas. Slutligen är det en stor demonstration på lördagen den 19 maj.

10 000-tals människor förväntas till protesterna och myndigheterna har också laddat hårt med många tusen poliser, förbud mot politiska protester och möten lokalt i Frankfurt. Sannolikt kommer demonstranter på väg till Frankfurt att trakasseras och demokratiska rättigheter inskränkas. Bara demonstrations- och protestförbudet i Frankfurt är en inskränkning av de demokratiska rättigheterna och det finns anledning att tro att repressionen kommer att bli värre än så. Protesterna, ockupationerna, blockaderna, mötena och demonstrationerna ska genomföras trots förbudet men det kan innebära att samlingsplatser och tider kan komma att ändras i all hast.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Stora protester mot nedskärningar och åtstramningar”

Kommentarer inaktiverade.