Moderat kommunpolitiker gripen för sexköp

En moderat kommunpolitiker i Västsverige är en av de män som gripits i samband med utredningen av en härva med trafficking (människohandel) och prostitution i Göteborg. Ett antal rumänska kvinnor har enligt utredningen utnyttjats av en grupp män, som fått hårda straff för och som tjänat stora pengar på prostitutionsverksamheten. Totalt handlar det om 148 män som utretts för att ha köpt sex av de rumänska kvinnorna som levde under slavliknande förhållanden. Politikern erkände så fort han ertappades med att ha köpt sex. På så sätt slapp han rättegång. Den moderate politikern har socialpolitiska uppdrag och hans parti verkar ta allvarligt på det hela när de uppmärksammats på ärendet:

Det moderata kommunalrådet på den ort där den medelålders politikern är aktiv blir mycket upprörd när han hör talas om sexköpet:

– Det är alldeles uppenbart att den här personen inte delar partiets värderingar. Att göra något sådant mot en annan människa är oacceptabelt. Att ha den synen på kvinnor och på trafficking som företeelse, det är överhuvudtaget inte förenligt med ett politiskt engagemang.

Kommunalrådet tillägger:

– Inom Moderaterna här har vi en överenskommelse. Den som fälls för ett brott där fängelse ingår i straffskalan bör avgå frivilligt. Nu måste vi sätta oss ner och föra samtal med den här individen om en lösning på problemet

Hur det blir med åtgärder i slutändan återstår dock att se.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Louise Pettersson

    Det är ju bara för eländigt!