8 häktade i härvan kring Värmlands Finans

Del 24 av 27 i serien Maffia och företagande

Företagsförhållanden och liknande kring Värmlands Finans har jag tidigare skrivit om liksom polisens razzia och tillslag mot företaget och flera av dess affärspartners, anställda och ägare. 8 av dessa personer har nu häktats. De häktade är:

– Huvudägaren i Värmlands Finans, Glenn Renhult, som är häktad för flera fall av grovt bokföringsbrott, grov trolöshet mot huvudman och grovt bedrägeri.

– Huvudmannens 25-åriga bror som är anställd i Värmlands Finans. Han är häktad för grovt bokföringsbrott, grov trolöshet mot huvudman och medhjälp till grovt bedrägeri.

– Michaela Lång, sambo med Glenn Renhult. Styrelseledamot och anställd i Värmlands Finans. Häktad för grovt bokföringsbrott och grov trolöshet mot huvudman.

– En 48-årig medlem i Hells Angels. Anlitad som konsult av Värmlands Finans, dömd till fem år fängelse för inblandning i den stora ekobrottshärvan kring Hells Angels, fri i väntan på att överklagande ska komma upp i hovrätten. Häktad för medhjälp till grovt bokföringsbrott och grov trolöshet mot huvudman.

– En 44-årig företagare som är styrelseordförande i ett av huvudmannens bolag. Häktad för grov trolöshet mot huvudman och medhjälp till grovt bokföringsbrott.

– 62-årig företagare häktad för grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt bedrägeri.

– En 43-årig företagare som är häktad för grovt bokföringsbrott, grov trolöshet mot huvudman och medhjälp till grovt bedrägeri.

– 38-årig caféägare. Häktad för grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt bedrägeri.

En 28-årig restaurangägare häktades inte. Han är dock misstänkt för grovt bokföringsbrott.

Samtidigt som häktningsförhandlingarna pågick möttes aktieägare i Värmlands Finans på ett annat ställe i en extra bolagsstämma. På denna beslutade man att en särskild granskningsman ska tillsättas av länsstyrelsen för att se vad som försiggått i bolaget. Denne ska bland annat granska hur köpte av gratistidningen Newz gått till liksom avnoteringen från Aktietorget. Styrelseordföranden i Värmlands Finans var på stämman:

Den enda kvarvarande styrelsemedlemmen tillika ordföranden Fredrik Carlsson var bestört.

– Situationen känns overklig. Jag kom hit och såg det hela som en utmaning, jag kände att ”nu går vi framåt”. Nu känns det bara fruktansvärt.

När han fick frågor om hans egen och bolagets framtid var han fåordig.

– Jag vet ingenting nu. Jag har inget jobb att gå till, jag får ingen lön. Verksamheten ligger helt nere och jag vet inte vad som kommer hända.

Den extra bolagsstämman var planerad sedan tidigare och hade från början inget med den nuvarande situationen att göra. Det var en något speciell stämma eftersom polisen hade beslagtagit alla handlingar och papper, vilket gjorde att röstlängder och dylikt saknades, men också för att två tredjedelar av styrelsen satt anhållna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Razzia mot Hells Angels i VärmlandFängelsedom i bluffakturehärva >>
Advertisements

One Reply to “8 häktade i härvan kring Värmlands Finans”

Kommentarer inaktiverade.