Blockupy Frankfurt

Blockupy Frankfurt

Många tusen demonstranter lyckades igår blockera delar av centrala Frankfurt i en protest mot den politik av nyliberalism, åtstramningar, nedskärningar och omfördelning från fattig till rik som regeringarna och regimerna i Europa ägnar sig åt. Frankfurt är Tysklands finanscentrum och där ligger den europeiska centralbanken (ECB) , en av de institutioner som ägnar sig åt utpressning mot det grekiska folket.

De många fredliga protesterna som ägt rum sen i torsdags har mötts av kraftig repression från delstaten Hessen, staden Frankfurt och från polisen. Demokratiska rättigheter har åsidosatts och tagits bort. Mötesfriheten inskränkts. Aktivister och andra har gripits och trakasserats i tid och otid. Fredliga demonstrationer och möten förbjudits. Igår greps 400 demonstranter vid blockaderna som i strid med de demokratiska rättigheterna förbjudits. Idag ska en större demonstration hållas i Frankfurt med beräknat deltagaraantal kring 40 000. Den har tillstånd och är lagligt efter att aktivisterna tagit upp förbudet mot den i domstol och vunnit.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Uppdatering 18:41: Minst 20 000 deltog i demonstrationen i Frankfurt under dagen.

Advertisements

One Reply to “Blockupy Frankfurt”

Kommentarer inaktiverade.