Bombdåd mot italiensk flickskola – maffiadåd?

Ett bombdåd mot en italiensk flickskola i Brindisi dödade en flicka och skadade ett tiotal varav flera allvarligt. En flicka svävar mellan liv och död på sjukhuset. Då skolan är namngiven efter den välkände maffiadomaren Giovanni Falcones fru Francesca Morvillo Falcone. Giovanni Falcone och hans fru dödades tillsammans med tre livvakter den 23 maj 1992, då siciliansk maffia utlöste ett halvt ton med sprängmedel längs deras färdväg mellan staden Palermo på Sicilien och dess flygplats. Till den 23 maj, 20-årsdagen för Falcones död, är en antimaffiademonstration planerad i Brindisi och bombdådet skulle då kunna ha samband med detta.

Men teorin om Falcone är bara en av många kring bombdådet. Eftersom det är Italien så kan det naturligtvis också vara en fascistisk terrorist eller en vänsterterrorist (grekiska vänsterterrorister har sprängt bomber i Italien bara för nåt år sen). Även om det är ovanligt så kan det naturligtvis också vara nån muslimskt motiverad terrorist. Tänk exempelvis på skottlossningen mot en judisk skola i Toulouse.

En annan teori kopplar dådet till de hot och mindre sprängdåd som riktats mot Italiens myndighet för skatteindrivning och dess tjänstemän sedan statsmakterna höjt skatter och ökat indrivningskraven i försöken att komma till rätta med budgetunderskottet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Bombdåd mot italiensk flickskola – maffiadåd?”

Kommentarer inaktiverade.