Frihet från vänster

Om frihetBoktips
Tankens lätthet, tingens tyngd
Sven-Eric Liedman
Bonniers

Frihet från vänster

Den produktive göteborgske idéprofessorn Sven-Eric Liedman skriver alltid lättläst och kunnigt. Så även i denna kortbok där begreppet frihet analyseras från ett fräscht vänsterperspektiv. Det blir en hel del av filosofiska resonemang, som jag alltid upplever som lite anti-vardagligt blodlösa. Men ganska mycket landar i aktuell politik och globaliseringsdebatt. Då blir det genast mer spännande – som när begreppen frihet och solidaritet ska passas samman. Framförallt är boken en grundläggande genomgång av det mångtydiga ordet ”frihet”.

Hans Norebrink

Läs mer: SVD, Alba1, 2Lejonsson, Knuff, Mr Brown, POA, KB, Fof,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Adlibris

Advertisements