Black Cobra lägger ner?

Gangstergänget Black Cobra har enligt uppgifter i skånska media beslutat sig för att lägga ner och lämna Sverige. Enligt Sydsvenskan och polisen har man 200 medlemmar i Skåne, enligt en person i Helsingborg har man bara haft 60-70 medlemmar. Enligt honom är orsaken till nedläggningen att organisationen i praktiken redan är nedlagd då de många ledande medlemmar lämnat. Polisen tror att det är deras hård tryck mot organisationen som fått till resultat att den har bristande medlemstillströmning och att den nu lämnar Sverige.

Men om det nu stämmer att det inte finns några medlemmar kvar i Black Cobra och att man ska lämna Skåne och Sverige så är det knappast någon som gråter över det. Däremot kommer det knappast att påverka brottsligheten, kriminaliteten, i Sverige överhuvudtaget. För även om den organiserade brottsligheten är ett gissel så står den för en liten del av brotten i Sverige.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements