Folkpartiets favorit tycker Breiviks massmord är försvarbart

Förra veckan var Ayaan Hirsi Ali, en nederländsk kvinna med somaliskt ursprung men numera bosatt i USA, i Tyskland för att ta emot Axel Springers hederspris. Där höll hon ett tal där hon bland annat sa följande:

Fourthly and finally, that one man who killed 77 people in Norway, because he fears that Europe will be overrun by Islam, may have cited the work of those who speak and write against political Islam in Europe and America – myself among them – but he does not say in his 1500 page manifesto that it was these people who inspired him to kill. He says very clearly that it was the advocates of silence. Because all outlets to express his views were censored, he says, he had no other choice but to use violence.

Enligt Ayaan Hirsi Ali saknas alltså demokratiska möjligheter att uttrycka sin åsikt i Norge och därför är Breiviks agerande och massmord helt förståeliga och acceptabla. Vad än värre är, på prisutdelningsceremonin fick hennes tal stående ovationer. en av dem som ledd applåderandet var en man Anders Behring Breivik citerat många gånger i sitt manifest, Henryk Broder. Det fanns ock en del på mötet som reagerade, exempelvis Daniel Gerlach, chefredaktör för den tyska tidskriften Zenith:

„Träume ich oder passiert das gerade wirklich?“, fragt raunend Daniel Gerlach, Chefredakteur der Zeitschrift Zenith, der im Publikum sitzt. „So reden rechtsradikale Verschwörungstheoretiker. Das ist der Gipfel, den Massenmord durch Breivik damit zu erklären, dass die islamische Gefahr in Europa von dunklen Mächten verschwiegen worden sei.“ Gerlach scheint einer der wenigen Zuhörer im vollbesetzten Festsaal zu sein, die über die Rede entsetzt sind.

(Am I dreaming, or did this really just happen?” asked an astonished Daniel Gerlach, editor-in-chief for the magazine Zenith, who was sitting in the audience.”This is how right-wing conspiracy theory believers talk.  This really takes the cake, explaining Breivik’s murderous rampage as the result of mysterious dark powers keeping quiet about the dangers of Islam in Europe.”  Gerlach seems to be one of the few listeners in the packed hall who is shocked by the speech.)

Ayaan Hirsi Ali är en högerextrem konspirationsteoretiker. Precis som Anders Behring Breivik eller företrädare för svenska Sverigedemokraterna. Deras konspirationsteorier är centrala för den nya tidens fascism, för den moderna fascismen. De används för att motivera massmord och våld. Tillvägagångssättet känns på något sätt igen. Konspirationsteorier om judar var en del av den antisemitism som ledde till massmord på judar under andra världskriget och en del av den motivation man använde för att legitimera dödandet.

Nu hör vi samma tongångar igen. Om muslimer. Det är rätt att döda folk enligt folkpartiets favorit Ayaan Ali Hirsi. Rätt för att det inte finns någon yttrandefrihet i Norge eller andra delar av Europa utan alla spelar under täcker med islam och dess förkunnare för att göra Europa till en muslimsk kontinent.

Om det inte vore så otäckt skulle man kunna avfärda Hirsi Ali som en tokstolla, en dåre, en knäppskalle. Men det vore orätt mot de ungdomar som hennes åsiktsfrände Anders Behring Breivik dödade på Utøya, ett massmord som Hirsi Ali försvarar som förståeligt och i själva verket alla andras fel. Inte hennes och inte Breiviks utan alla de som inte tillåter yttrandefrihet. De som säger att Breivik är islamofob, de som säger att han är en rasistisk mördare. De är deras fel att ungdomarna mördades. Hirisi Ali säger i princip att det är ungdomarnas eget fel att de blev mördade. Det är ärligt sagt hur tokigt som helst, men också mycket obehagligt.

För några år sen fick Ayaan Hirsi Ali pris av Folkpartiet. Frågan är om fortfarande är deras favorit. Om det är så kan man ju fundera på vad det säger om Folkpartiet.

Intressant?
Bloggat: Nydahl,
Borgarmedia: Sydsvenskan, Cwejman, NM, GP, SVD, EX, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Folkpartiets favorit tycker Breiviks massmord är försvarbart”

  1. Det finns tyvärr många som  Ayaan Hirsi Ali som utnyttjas av rasistiska organisationer för att underblåsa motsättningar mellan muslimer och väst. I de muslimska länder där kulturen inte utvecklats i takt med resten av världen (vilket man kan säga om en hel del fattiga länder) så har relgion eller gamla traditioner en stark makt, som i Somalia. I de länderna som dessutom är diktatoriska så står kvinnan sist i hierarkin och lider mest.  Ayaan Hirsi Ali som en del andra kvinnor och även män från dessa länder ser relgion som orsaken till all det onda och vänder ryggen till ALLT som de har varit. De vill helst av allt byta identitet över en dag och det gör att de tappar fotfästet totalt. Ingen europe upplever de som europe och de har redan vänt ryggen mot deras egna landsföränder. Paradoxallt nog blir de enda som tar emot de just de som allra helst inte vill veta av de och vill bli av med de. Det finns några med Ayaan Hirsi Ali’s åsikter som skriker allra högst i SD partiet här i sverige.

Kommentarer inaktiverade.