Elbilskonsortium vill köpa Saabs konkursbo

Elbilskonsortiet National Electric Vehicle Sweden, med Volvo Lastvagnars tidigare vd Karl-Erling Trogen i styrelsen, bekräftar att man vill köpa Saab Automobils konkursbo. Det svenska elbilsbolaget kontrolleras av ett japanskt och ett kinesiskt företag:

Vid den första bolagsstämma som hölls i elbilsbolaget, den 2 maj, framgår det att det finns 500 aktier i bolaget. Och 255 av aktierna ägs, genom Mikael Kubu, av bolaget National Modern Holding Energy LTD, medan 245 av aktierna ägs av bolaget Sun Investment LLC.

När TTELA når Karl-Erling Trogen svarar han först:

– Jag får hänvisa alla frågor till Springtime.

Springtime är den pr- och kommunikationsbyrå som TTELA tidigare skrivit, och senare ringer Mattias Bergman upp, talesperson för konsortiet och anställd av Springtime.

– Vi kan bekräfta att Sun Investment är ett japanskt riskkapitalbolag som funnits i fyra år som investerar i hållbara energilösningar. Och National Modern Energy Holdings är ett Hong Kong-baserat företag med 7 000 anställda som äger kraftverk i Kina och är inriktade på energiproduktion inom bioenergi där man tar tillvara biomassa.

Han förklarar att dessa båda är huvudägarna till det konsortium som är intresserade av att ta över Saabs konkursbo, men att det finns ytterligare bolag i konsortiet som dock inte är offentliga nu.

Det känns om om detta faktiskt är en seriös köpare och kanske kan det om de får köpa konkursboet bli tillverkning av elbilar. Något som ju faktiskt är betydligt bättre än tillverkning av bensinbilar eller ingen produktion i Trollhättan alls.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Elbilskonsortium vill köpa Saabs konkursbo”

Kommentarer inaktiverade.