Assad mördar på – omvärlden ser på

USA anser att Iran har del i skulden för de blodiga våldsdåd som Assadregimen begår mot sin befolkning. Detta då Iran tränat delar av Syriens armé. Men då är väl faktiskt Ryssland än mer ansvariga. De har också tränat delar av Syriens armé, levererar vapen till den blodiga diktaturen och stoppar alla försök till verkliga påtryckningar mot regimen i Damaskus från omvärlden.

I Sverige finns så kallade antiimperialister som försvarar Assadregimen och dess massakrer på vanligt folk. Precis som när det gällde Pol Pot i Kampuchea kommer dessa människor och organisationer (me maoistisk eller stalinistisk övertygelse och bakgrund) med bortförklaringar och annat när det gäller Assad. Det är obehagligt och osmakligt. Svenska maoister och stalinister legitimerar återigen massakrer, tortyr och mord på människor med konstiga och obskyra argument.

Resultatet av Rysslands stöd till Assadregimen samt av stalinisters och maoisters stöd till Assad-regimen är att omvärlden är passiv och inget gör. Det gäller både på den diplomatiska och internationella politiska toppnivån såväl som att det är svårt att bygga upp en rörelse till stöd för oppositionen i Syrien.

USA:s påhopp på Iran är inget annat än ett illa dolt försök att legitimer ett anfall av något slag mot Iran. Flygbombning mot utvalda mål eller nåt annat. Vilket naturligtvis är oacceptabelt oavsett den iranska regimens karaktär och oavsett att det handlar om en diktatur.

Vad gäller Syrien så måste naturligtvis vapenleveranser liksom annat stöd från Ryssland och andra länder till Assadregimen stoppas. Vapen kan däremot utan tvekan levereras till det folkliga upprorets organisationer.

Intressant?
Bloggat: Kildén & Åsman,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

4 Replies to “Assad mördar på – omvärlden ser på”

 1. Diktaturerna Saudiarabien och Bahrain skickar pengar till rebellerna. USA, Frankrike och Storbritannien också. Det liknar Libanon där andra länder använde landet som en spelplan för sina proxykrig medans landet föll i bitar. Inga demokrater på någon sida.

  Tack och lov har man inte lyckats förvärra läget så kraftigt som i Libyen där en militärinsats kraftigt eskalerade dödandet. Fortfarande dödas fler människor i Libyen än i Syrien, men det är tyst om det då det är ”rätt” mördare och torterare som sitter vid makten nu.

  1. Din beskrivning av Syrien känns relevant. Din beskrivning av Libyen gör det inte. Du får nog skaffa nån jämförande statistik för att bevisa att du har rätt om dödandet.

   1. Om du följer rapporteringen noga, vilket kräver att man har koll på en drös olika tidningar, kommer du finna att massakrer rapporteras ungefär lika ofta i Libyen som i Syrien. Fast med fler döda.

    1. Du påstår en sak. Du får bevisa den. Tills du kan göra det är ditt påstående inte trovärdigt (jag säger inte att det är fel, men det är upp till dig att bevisa att det är rätt), även om du oftast är väldigt trovärdig. Men i detta fall får du slänga fram bevis eller så ta bort den aktuella delen av kommentaren som ju inte behövs i sammanhanget. Så får vi ta diskussionen om Libyen vid annat tillfälle. Jag skrev inget om Libyen, jag följer inte dessa frågor speciellt mycket och kan därför inte påstå nåt om fakta kring Libyen, men utan belägg är jag tveksam till det du påstår.

Kommentarer inaktiverade.