Hamburg – 10 000 i en fredlig antinazistisk demonstration

Nazister hade idag planerat att ha ett offentligt möte och en demonstration i Hamburg, närmare bestämt i Wandsbek. Sammanlagt kom cirka 700 nazister. En siffra som måste betraktas som ett rejält fiasko. De möttes av 10 000 deltagare i en fredlig antinazistisk motdemonstration och ett möte utanför rådhuset.

Dessutom möttes nazisterna av 3 500 demonstranter som hade gett sig den på att stoppa nazisterna marsch. Nazisterna lyckades inte gå mer än 1 500 meter då deras marschväg blockerades . Även det ett fiasko får man lov att säga. Polisen beslutade sig för att upplösa blockaden och attackerade den med tårgas och vattenkanoner för att röja bort demonstranterna.  I de sammandrabbningar med brinnande barrikader och motstånd mot polisen som blev följden så skadades 40 poliser av 4 400 utkommenderade. Förmodligen skadades ännu fler demonstranter, men ingen siffra har presenterats. Däremot omhändertogs 63 stycken och 17 stycken greps.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements