Bikers ville ta gruppfoto – stoppades av polisen

Medlemmar i det som kan betraktas som Tysklands största enprocentarbikerklubb, Gremium MC, vill ta en gruppbild framför Brandenburger Tor i Berlin. Det gillade inte den tyska polisen så de ingrep mot det hela. (4 bikers tvingades iväg från platsen. Polisen erbjöd dock en kompromiss, att  de kunde få ta ett gruppfot, men då inte med västarna på. Det ville inte snubbarna från Gremium MC vara med om och då blev det ingenting av det hela.

Gremium MC är soms gat förmodligen den största outlawbikerklubben i Tyskland. Störst i Berlin är dock sannolikt en annan klubb, Born to be Wild MC (BTBW). Ett Gremium-gruppfoto i Berlin skulle därmed kanske uppfattas som en provokation mot BTBW av den klubben (kanske också av andra klubbar som är starka i Berlin) och uppfattas som en provokation mot det tyska samhället av många andra. Det tycks ha varit anledningen till polisens ingripande mot klubben.

Tyska enprocentklubbar är kända för sina kontakter inom den högereextrema och nazistiska världen. Det gäller helt klart många klubbar.

Läs mer:
Gremium MC – nummer 4 bland enprocentklubbarna
Born to be Wild MC – Berlins stora 1%-klubb

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements