Fängelse för grova brott – inte för fildelning

En 34-årig fildelare dömdes till fängelse står det i media. Men det är inte riktigt sant. Mannen dömdes visserligen till fängelse men det var inte fildelningen (brott mot upphovsrättslagen) som gav fängelse utan betydligt allvarligare brott. Det var inte heller så att mannen delade ut upphovsrättskyddat material gratis utan han sålde det. Det var därför han också begick allvarligare brott. Han beräknas ha sålt upphovsrättskyddat material för 1,5 miljoner kronor. Inkomsterna var helt svarta och de brott han då begick var de brott som gav honom fängelse. Nämligen grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott.  Så visst fick mannen fängelse men inte på grund av fildelning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements