Bra svenskhistoria

Svenskhetens historiaBoktips
Svenskhetens historia
Göran Hägg
Wahlström & Widstrand

Bra svenskhistoria

Detta är nog den bästa svenska historia jag läst. Så fräscht aktuell. Och framförallt så bred: Snoddas, Söderkåkar, Grönköpings veckoblad, Min soldat, ABBA. Sånt man aldrig fått placerat i sitt sammanhang förut. Då kan man överse med spridda inslag av gnällborgerlighet, vonobenattityd, stockholmscentrering och invandringsnaivitet. Ett grundtema är att ”det svenska” är yngre och tillfälligare än folk tror. Men vad vill författaren säga med det? Ska vi skämmas för att vara svenskar? Sluta vara svenskar?

Hans Norebrink

Läs också: ÖverhetsfjäskdagenSelimovic vet inte vad han pratar om

Läs mer: DN1, 2, 3, 4GP1, 2, 3, 4SVD1, 2, 3Sydsvenskan, Google, SN,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Adlibris

Advertisements