Överhetsfjäskdagen

Den svenska nationaldagen är en dag som överheten hittat där de vill att vi andra ska fjäska och lisma för dem. Det är en dag som överheten prackat oss, vi som egentligen har nationaldag på midsommarafton. Midsommarafton – folkets nationaldag. 6 juni – lismarnas och överklassens nationaldag.

Tidigare hette det svenska flaggans dag, det som idag kallas nationaldagen. Det var likadant då. Meningen var att fjäska och lisma för överheten. Men det var ingen nationaldag. Helt riktigt för det är ju midsommar som är den folkliga nationaldagen.

Själva flaggan är inte heller något att hurra för. Det var nåt gammalt kungahus som tog sina färger och gjorde dem till ett kors så att de skulle framstå som lika kristna som danskarna som ju hade en korsflagga. Som de ju i sin tur troligen kopierat rakt av från Johanniterna som ju var stora i Danmark, bl.a med Danmarks största och rikaste kloster, Antvorskov.  Men svenskarna var ju inte och är ju inte lika kristna som danskarna. Bara existensen av midsommar med ett hedniskt namn och förkristna traditioner är ett bevis. Sen finns ju undersökningar också som bevisar detta faktum.

Ge oss en ledig midsommarafton (jaja, de flesta är redan lediga, men gör det till en helgdag och låt den ligga på rätt datum) istället för en överhetssfjäskardag den 6 juni.

Intressant?
Bloggat: Bergmark, Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements