Skjuten på Sveriges fredligaste rockfestival

Sweden Rock i Sölvesborg, den största hårdrockfestivalen i Sverige, betraktas allmänt som en lugn och trygg festival. Kensk den allra lugnaste. Detta då det är många äldre och medelålders besökare på den. Vi har ju blivit rätt så gamla vi som växte upp med hårdrock så det är inga underligheter att det är så. Men natten till idag så kanske bilden av Sweden Rock som den lugna festivalen fick sig en liten törn. En 25-årig man sköts nämligen i magen. Han hittades på festivalområdet, men det verkar oklart om det var där han sköts eller inte.

Det hela rubriceras av polisen som mordförsök och en misstänkt man i 20-årsåldern har gripits och anhållits. Men eftersom den skjutne mannen har livshotande skador, även om läget uppges vara mer stabilt för närvarande, kan det i slutänden handla om mord. Båda männen ska enligt uppgifter vara kända av polisen sen tidigare.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

PS. 10:58. Enligt nya uppgifter var troligtvis ingen av männen besökare på festivalen och skottlossningen ägde rum inne i staden Sölvesborg och inte på festivalområdet.

Advertisements
 • Snälla du, skottlossningen var på Garbogatan inne i Sölvesborg. Festivalområdet ligger i Norge Boke, över en mil utanför stan. 

  • När jag skrev inlägget var det ännu inte klart var han sköts. Det kom senare och tidninsgartiklarna har ändrats flera gånger. Men jag la till en mening efter att det som du pekar på framkom. Så läs nu mitt inlägg igen så får du se att jag nämner att mannen eventuellt sköts utanför området. Enligt alla tidningsartiklar jag läst så hittades han dock på festivalområdet. Jag ska förtydliga ytterligare.

 • Carl001

  enligt DN så var de inte ens festivalbesökare – hur är det med läskunnigheten Svensson

  • Hur är det med din läskunnighet? När jag skrev inlägget var DN-artikeln ännu inte utlagd. Den kom senare och har ändrats flera gånger. Men jag la till en mening efter att den ändringen du pekar på infördes. Så läs nu mitt inlägg igen så får dus et att jag nämner att mannen eventuellt sköts utanför området.

 • X

  det är väl snarare rubriksättarna man ska klaga på ”man skjuten på sweden rock” ger såklart mer klick än ”man skjuten i sölvesborg”

  • Då kan man faktiskt klaga på mig också.

 • Pingback: Man skjuten och hittades på rockfestivalen Sweden Rock i Sölvesborg! | BigDaddy.se by Jonas H Svensson()