Barnmördare fri efter en del av sitt straff – helt rätt

2006 mördades den lille pojken Bobby. Brutalt och efter att ha misskötts, torterats och misshandlats. Sociala myndigheter i fler kommuner hade uppenbarligen gjort ett antal fel som inte omhändertagit pojken. De som misshandlade och mördade pojken var hans mamma och hans styvfar. Det hela var brutalt, ytterst obehagligt och hemskt tragiskt.

Mamman och styvfadern dömdes till 10 års fängelse och kommer att släppas fria efter att två tredjedelar av straffet avtjänats. Har de skött sig i fängelset så är det riktigt och rätt att de släpps efter två tredjedelar av straffet. Ingen människa blir bättre av att sitta i fängelse så det finns ingen anledning att ha kvar dem där. Mördare återfaller dessutom sällan i brott (såvida det inte handlar om så kallat yrkeskriminella) så av den anledningen så behöver man inte heller hålla kvar dem i fängelse.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements