Journalist överfallen och utslängd

Christianias flaggaEn dansk TV-journalist gick in i Christiania i Köpenhamn tillsammans med ett antal folketingspolitiker. Han filmade och kom därmed troligen att filma knarkhandeln på Pusher Street. Det verkar som om han gjort det helt öppet eller på sådant sätt att det var lätt att upptäcka. Om det är så måste han vara dum i huvudet eller otroligt naiv. Att försöka filma tungt kriminella, som det handlar om detta fall, är faktiskt livsfarligt. Oavsett om det handlar om Christiania, Nörrebro eller nån annan plats där knarkhandel förekommer.

När det upptäcktes att han filmade togs kameran ifrån honom. Även mobilen och kläderna togs ifrån honom varefter han jagades ut från Christiania och en bit genom Christianshavn. Detta skedde after att politikerna lämnat platsen. Jag tror att han ska vara glad över att han ändå slapp undan rätt billigt.

Men naturligtvis är det inte acceptabelt att sådant kan händer. Det är förstås ett grovt övergrepp mot journalisten, men inte på något sätt ett förvånande övergrepp. Det hela har dock egentligen inte med fristaden Christiania att göra utan med knarkhandel och grov kriminalitet. Förr hade han gjort samma sak, filmat grovt kriminella som begår brott, på nån annan plats hade förmodligen samma sak eller nåt liknande hänt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements