Kameler eller dromedarer?

KamelAntalet kameler i Sverige växer troligen stadigt, även om de är få. Turister erbjuds kamelridning, i djurparker  och på cirkusar kan vi se dem. Det senare gör att vi kan se kameler såväl som elefanter ute på promenader i Slottsskogen i Göteborg där Cirkus Scott en tid har haft sina cirkustält uppsatta. Men ingen vet hur många kameler det finns i Sverige totalt.

På en gård i Myckleby  Orust finns det dock tolv. På Kamelranchen i Ormöga på Öland finns det ett trettital. Det handlar nog också i allmänhet om asiatiska tvåpuckliga kameler precis som på gården på Orust och på Öland. De är anpassade till ett kallare klimat än dromedarer som ju är de kameler som finns i Mellanöstern och Afrika. På gården på Orust ska det enligt uppgift också finnas dromedarer och det finns även några på Ormöga kamelranch. På den senare finns även ett tredje kameldjur då där finns ett 15-tal lamor.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements