Bekräftat att Saab är sålt

Konkursförvaltarna har idag bekräftat att resterna av Saab Automobil sålts. I ett pressmeddelande kallar man till presskonferens klockan 13:00 idag. Vem som är köpare ska presenteras vid pressträffen, men de flesta tips har pekat ut det kinesiskkontrollerade elbilskonsortiet Nevs. Det tycker jag i så fall verkar vara en bra köpare inför framtiden. Däremot är det väl mera oklart om det blir någon produktion i Trollhättan, men vi får se vilka besked som senare idag kommer att lämnas. Eller är det likaledes kinesiska Youngman som till slut ändå avgått med segern (om det nu kan kallas så)?

Läs också:
Nevs istället för Saab? Kinesiska staten istället för GM?,
Youngman har kopplingar till VW, MAN och Scania

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements