Bra kondition och brist på ånger bra när man blir äldre

Att ha bra kondition som ung gör att man mår psykiskt bättre som gammal har forskare kommit fram till. Det känns inte helt överraskande om jag får säga. Motion och bra kondition är ju vad jag förstår alltid bra, att det är det inför ålderdomen är därför föga överraskande. Att träna som äldre är naturligtvis bra, att ha hållit sig i form som ung är  också bra.

Men har man nu inte gjort det som ung men vill leva ett bra liv som gammal ändå så är det bara att glömma bort att man inte tränat som unge eller att man inte hade bra kondition som ung. Glömmer man bort gamla misstag eller felaktiga val mår man nämligen också bra som gammal. Så det är ingen idé att som gammal känna nån ånger över att man inte tränade som ung.

Så förmodligen ska man inte bry sig så mycket om man nu inte hade bra kondition som ung. Man kan vara lycklig och ha ett bra liv ändå. Bara man glömmer bort  och inte ångrar vad man eventuellt gjorde fel.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements