Att socialtjänsten tar kontakt med tiggare är bra

Det är helt klart vettigt att socialtjänsten i Göteborg snabbare tar kontakt med tiggare och upplyser dem om att de kanske inte behöver tigga för att kunna leva i Sverige. Å andra sidan så är det vad jag förstår bättre att tigga i Oslo än att försöka leva på svenska sociala myndigheters nåder och de nålpengar som man får i svenskt socialbidrag.

Grundproblemet är som jag tidigare skrivit dessutom fattigdomen i de länder som de romska tiggarna kommer ifrån, främst Rumänien och Bulgarien. Inte bara fattigdomen är ett problem där utan också förtryck och förföljelser av romer. Något som också är ett välkänt fenomen i Ungern och Slovakien. Enda långsiktiga lösningen på dessa problem är att fattigdomen och diskrimineringen bekämpas och försvinner i dessa länder. Fram tills dess så kommer tiggare att finnas.

Att öppna diverse polisutredningar är dock inget som hjälper. Varken mot förföljelser eller mot fattigdom. Därför är det åtgärder som känns meningslösa och enbart förvärrar läget för de tiggare som kommit hit.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Att socialtjänsten tar kontakt med tiggare är bra”

    1. Jo, de kan de visst vara. Alla EU-medborgare har i grunden samma rättigheter. Det är ju det som socialtjänsten ska undersöka.

Kommentarer inaktiverade.