Sprängmedel hittat på Ringhals – sannolikt ej attentat

Igår hittades sprängmedel på ett fordon som  var väg in kärnkraftverket i Ringhals. Det var en bombhund som markerade. Fordonet (en stor truck) har dock antagligen kört omkring med sprängmedlet på kraftverksområdet under en tid. Polisen har under med hundar letat efter mer misstänkt material under natten. Det funna sprängmedlet saknade tändanordningar och var alltså inte farligt, det kunde inte explodera. Det var också en relativt liten mängd som enligt uppgifter inte skulle kunna orsaka nån större skada. Det handlar enligt polisen alltså inte om en bomb.

Sannolikt är det nån form av misstag, precis som förra gången ett bomblarm gick på ett svenskt kärnkraftverk. Den gången var det Oskarshamns kärnkraftverk. Det handlade då inte om nåt planerat attentat, inte om terrorism, och sannolikt gör det väl inte det denna gång heller.

Men oavsettt det så tycker jag det hela känns lite obehagligt ändå. Vid andra kärnkraftverk har man höjt säkerhetsberedskapen, men det är som jag ser det i huvudsak ett anfall av terroristnoja.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Sprängmedel hittat på Ringhals – sannolikt ej attentat”

Kommentarer inaktiverade.