Tyskland kör över Grekland

I fotbollsmatchen igår precis som i verkligheten kördes Grekland över av Tyskland och tyska intressen. När det gäller politiken och ekonomin får Grekland nödlån mot att man försämrar för vanligt folk, nödlånen hjälper inte ett dugg, förbättrar inte Greklands läge utan skjuter bara landet i sank. Ju mer lån, ju mer sjunker Grekland och ju sämre blir det för det grekiska folket. Merkel håller i taktpinnen och tyska finansintressen kör över Greklands folk.

Lika lite som nödlån inom politiken och det ekonomiska hjälper Grekland så skulle nödlån ha hjälpt inom fotbollen menar GP:s krönikör Johan Rylander. Fast inte riktigt, han tycks anse att nödlån hjälper i Grekland ekonomiska situationen. men det är uppenbart att så inte är fallet. Nödlånen stjälper snarare än hjälper. I verkligheten och kanske skulle det varit så i fotbollen också, men fan trot. Där skulle kanske lite nödlån faktiskt ha hjälpt mot den tyska taktpinnen.

Intressant?
Läs mer: Internationalen1, 2, 3, Mullvaden,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements