Fotanglar och brinnande bilar – men inget brott

Några maskerade män satte under kvällen igår eld på ett antal bilar och slängde ut fotanglar på två större vägar i Stockholm, E 4:an vid Järva krog och Kymlingelänken vid Kista. På bägge ställen fick flera bilar punktering. Ytetrligare en bilbrand inträffade vid ungefär samma tid på Åkervägen i Sollentuna. Om denna bilbrand har samband med de två övriga vet inte polisen, men det verkar åtminstone sannolikt att de två bränderna i Kista och vid Järva krog har samband.

Men frågan är varför det skedde och om det var avledande manövrar för ett brott eller inte. Om det handlar om avledande manövrar för ett brott så tycks ju det aldrig ha begåtts i alla fall. Ingen vet i nuläget heller vad det skulle ha varit för brott. Kanske var det bara en övning i avledande manövrar för ett brott. Eller var det bara på jävelskap. Det sistnämnda verkar dock osannolikt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Fotanglar och brinnande bilar – men inget brott”

  1. För bara några år sedan kallades dessa fotanglar fortfarande ”spanska ryttare” i media,  ett bra exempel på att aktivt språkarbete kan korrigera felaktigheter som bitit sig fast i det mediala språkbruket.

Kommentarer inaktiverade.