Gratis toaletter finns redan i centrala Göteborg

Offentliga toaletter i centrala Göteborg är anläggningar som kanske inte alltid känns så trevliga att besöka. Jag använder dem aldrig, det finns ju nämligen gott om andra toaletter som är gratis och dessutom fräscha. Men nu är det i alla fall tänkt att flera av de offentliga toaletterna ska bli gratis. Det gäller de där runda reklamsakerna som finns lite över allt och knappast toalatterna på Centralen eller Nils Ericsson-terminalen. I samband med denna kanske rätts å oviktiga, men ändå i det lilla viktiga nyhet så lista Göteborgs-Posten de offentliga toaletterna som ska bli gratis. Men som sagt så finns det många fler gratis toaletter i Göteborg som vem som helst kan besöka. De som jag kommer på är följande:

Polishuset Skånegatan
Tingsrätten
Humanisten (Universitetet vid Näckrosdammen)
Konstmuseet vid Götaplatsen
Landsarkivet (Arkivgatan)
Universitetets huvudbyggnad vid Vasaparken
Handelshögskolan (Vasagatan/Sprängkullsgatan)
Lärarhögskolan vid Grönsakstorget
Stadsmuseet på Norra Hamngatan
Hovrätten vid Packhusplatsen
Folkets Hus vid Järntorget
Chalmers
Sahlgrenska sjukhuset

Man kan också gå in på många stora hotell och använda toaletten gratis och sannolikt har väl Domkyrkan och Tyska kyrkan också toaletter som är gratis. Det finns säkert många fler som jag inte tänkt på, men kontentan är att det redan nu finns gott om gratis toaletter på stan. Toaletter som ofta är betydligt fräschare än de offentliga tuberna och annonspelarna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements