Livstid för Långaredsmorden – för hårt?

Två män som varit åtalade för morden i Långared har nu dömts till livstids fängelse för morden. Morden kännetecknades enligt vad man har kunnat följa i media och i domstolen av obehaglig brutalitet och total okänslighet för offrens lidande.

Meningen var att råna de två gamla som bodde på gården i Långared, men det slutade med ett par brutala mord och förmodligen inget större rånbyte. En meningslös och brutal handling som nu följs av ett hårt straff som väl också i stort sett är meningslöst och onödigt hårt. Detta även om domen är välskriven och noggrant motiverar varför man dömt så hårt. I jämförelse med många andra mord ett väldigt hårt straff. Som en slags hämnd från samhället kan man tänka. Men hämnd är nu något jag inte tror på så jag anser nog att straffet är för hårt. Sannolikt kommer domen också att överklagas:

– Det är mycket troligt att de dömda överklagar. Eftersom de har dömts till lagens strängaste straff har de allt att vinna och inget att förlora. Jag skulle bli väldigt förvånad om de inte överklagar. När de överklagar är det troligt att åklagaren anslutningsöverklagar – om inte annat så för att få dem fällda även för grovt rån.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Livstid för Långaredsmorden – för hårt?”

 1.  ”ett hårt straff som väl också i stort sett är meningslöst och onödigt hårt” tycker du.
  Och vad föreslår du, därute på vänsterkanten? Skyddstillsyn? Böter? Några års fängelse?

  Om du tycker domen är fel får du väl påverka dina riksdagsmän så lagstiftningen ändras. Att kvälja dom som du gör är bara dålig stil.
  Hovrätten kommer inte att ändra på detta.
  Mvh

  1. Jag tror inte heller hovrätten kommer att ändra domen. Sen begriper jag inte vad du menar med din näst sista mening. Den betyder inget. Ordet kvälja känner jag inte till i det sammanhanget.

Kommentarer inaktiverade.