Utvisningar till USA – Assange och Hemler

Del 8 av 20 i serien Assangeaffären 2

David A Hemler är en man som är efterlyst i USA. Ja, han finns till och med på deras lista över de mest eftersökta brottslingarna. Han är desertör och lever i Sverige sen nästan 30 år. Han har levt under falsk identitet men trädde fram i år och avslöjade sin riktiga identitet. Han, en efterlyst brottsling, löper så vitt jag förstår ingen risk att utvisas till USA. Men USA gillar honom inte.

Julian Assange är en man som USA inte heller gillar. USA har säkerligen på något sätt varit inblandade i de anklagelser som sexbrott som i praktiken oskadliggjort Julian Assange och kanske också Wikileaks. Julian Assange är inte efterlyst av USA och USA har inte begärt honom utlämnad från sin nära allierade Storbritannien så det är ju inte speciellt troligt att de skulle begära honom utlämnad från Sverige.

Ändå finns det folk som tror att Julian Assange skulle bli utlämnad till USA om han utlämnades till Sverige. I Sverige är han nämligen efterlyst för att höras om ett brott som han är misstänkt för. Men att han skulle utlämnas från Sverige till USA förefaller i sken av fallet Hemler inte speciellt trovärdigt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Series Navigation<< USA skiter i AssangeAssange och feminismen, Anonymous och feminismen >>
Advertisements