Utvisningar till USA – Assange och Hemler

David A Hemler är en man som är efterlyst i USA. Ja, han finns till och med på deras lista över de mest eftersökta brottslingarna. Han är desertör och lever i Sverige sen nästan 30 år. Han har levt under falsk identitet men trädde fram i år och avslöjade sin riktiga identitet. Han, en efterlyst brottsling, löper så vitt jag förstår ingen risk att utvisas till USA. Men USA gillar honom inte.

Julian Assange är en man som USA inte heller gillar. USA har säkerligen på något sätt varit inblandade i de anklagelser som sexbrott som i praktiken oskadliggjort Julian Assange och kanske också Wikileaks. Julian Assange är inte efterlyst av USA och USA har inte begärt honom utlämnad från sin nära allierade Storbritannien så det är ju inte speciellt troligt att de skulle begära honom utlämnad från Sverige.

Ändå finns det folk som tror att Julian Assange skulle bli utlämnad till USA om han utlämnades till Sverige. I Sverige är han nämligen efterlyst för att höras om ett brott som han är misstänkt för. Men att han skulle utlämnas från Sverige till USA förefaller i sken av fallet Hemler inte speciellt trovärdigt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

9 svar på “Utvisningar till USA – Assange och Hemler”

  1. Det något som inte stämmer i HelmerHärvan. Varför tog han inte kontakt med föräldrar och syskon först? Varför kontaktade han DN? Hur kunde han flytta till Sverige utan att söka asyl eller någon annan anknytning till landet?

    1. Han sökte och fick asyl förstås, antar jag. Det var inte ovanligt att US-amerikanska desertörer fick asyl i alla fall.

      Eller så hade han falska papper som visade att han var medborgare i nåt europeiskt land. Inte svårt att få stanna i det läget.

  2. @Tokranz:disqus Såklart, lögnen skriker lögn. Varför skulle han ens berätta och riskera detta. Han om någon borde veta att han kan bli hämtad genom våld eftersom han har varit i usa’s militär. Lögn,lögn och mera lögn. Världen är baserad på lögn.

    1. Vad har du för belägg för dina påståenden om lögn. Varför tror du att de skulle hämta honom med våld? Det finns kanske ett 50-tale US-amerikanska desertörer i Sverige, ingen av dem har blivit hämtad.

      1. Få se, en man som vet hur USA fungerar. USA tror han är död, går frivilligt ut och säger, :- här är jag! Sen så säger han, :- nej jag tror inte julian assange blir överlämnad till USA… Kom igen… Antingen är mannen dum som ett tåg + 2. Eller så är mannen helt enkelt anställd av USA för att ge Assange en falsk trygghet. /*Påståenden om fakta utan redovisning av källa, borttaget*/#AS

Kommentarer är stängda.