Bordeller och skattefusk på thaimassagesalonger

Skatteverket har gjort en nationell granskning av ett 100-tal thaimassagesalonger. Man har upptäckt en lång rad oegentligheter på många av dem. Allt från svart arbetskraft, skattefusk, fusk med kassaregister till prostitution. De flest av de undersökta massageinrättningarna har fått olika anmärkningar.

Skatteverkets ansvarige för kontanthandeln, Conny Svensson, menar det på en del salonger för thaimassage istället bedrivs rena bordeller. Att det är så är knappast förvånande. Även långt innan thaimassage fanns i Sverige var en del massagesalonger egentligen bordeller. I ungefär 20 år fanns det en sån bordell/massagesalong i ett grannhus till det hus jag bor i. Så det är inget nytt och inget som direkt förvånar att en del thaimassagesalonger enligt skatteverket sannolikt är förtäckta bordeller:

– Vi har även fått indikationer på att det pågår annan verksamhet på såna här salonger, mer eller mindre bordellverksamhet. Och det är ju allvarligaste i sammanhanget. Det bygger på den information som vi fått när vi varit ute. Men det bygger även på vittnesmål från tjejerna som jobbar på de här salongerna som fått löften om att få andra jobb när de kommer hit till Sverige. Men istället har de fått utföra massagetjänster som är mer långtgående än vad normal massage rör sig om, säger Conny Svensson.

Enligt polisen är problemet med att en del thaimassagesalonger egentligen är bordeller ett sen länge känt problem. Skatteverket uppger att en del företagare som tidigare drivit restauranger har flyttat över sin verksamhet til thaimassagesalonger när kontrollerna av restaurangbranschen blivit hårdare och det därmed gjorts svårare att fuska i den branschen. Antalet thaimassagesalonger har vuxit kraftig i Sverige under senare år och det beräknas finnas omkring 150 – 200 i Stockholm och ett femtiotal i Västra Götaland respektive Skåne.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements