Hells Angels-anknutna åtalade för mord på Outlaws-ledare

Efter att tumult utbrutit i samband med begravningen av en 49-årig ledare i Outlaws MC  utanför Ronneby i Blekinge, så flyttades förhandlingarna till säkerhetssalen i Helsingborg. Tre män är misstänkta för mordet, alla tre anses vara medlemmar i  Red & White Crew eller sympatisörer med Hells Angels på annat sätt. Alla åtalade nekar til brott, men åklagaren kan knyta dem till mordet och mordoffret genom sms, telefonavlyssning, bevis och vittnesmål:

Chefsåklagare Pernilla Åström hävdade att det fanns motsättningar mellan Outlaws, där 49-åring hade titeln ”president”, och de tre åtalade, alla med koppling till Hells Angels.

Hon hänvisade också till sms-trafik mellan 49-åringen och en av de åtalade. Enligt den skulle de egentligen ha träffats dagen före mordet, men mötet blev inställt. Det hela handlade om en narkotikaaffär. Dagen efter lockades dock 49-åringen sent på kvällen till den ensliga skogsvägen där han blev skjuten.

[…]

I polisförhör har en åtalad 27-åring, som ställde upp som chaufför, berättat om vad som hände på mordplatsen. Han har också berättat att alla tre träffats före dådet och då fått olika uppgifter under mordkvällen.

En polishund nosade upp tre av mordhylsorna på en plats som den 27-årige ”chauffören” pekat ut. På samma sätt hittades mordvapnet i Bräkneån av Kustbevakningens dykare.

Den åtalade 26-åringen, som enligt åtalet avlossade de dödande skotten, var enligt förundersökningen inne på flera hemsidor och kollade bland annat offrets bilnummer redan i december 2011.

[…]

Åklagaren hävdade 26-åringen hoppades kunna stiga i graderna inom Hells Angels sedan han skjutit 49-åringen. Det har telefonavlyssningen visat.

Mordet utanför Ronneby är int det enda mordet på Outlaws-medlemmar eller personer med anknytning till Outlaws MC som ägt rum i Sverige i år. I Dalarna har en medlem mördats, en lastbilschaufför mördades på Hallandsåsen och i Kristianstad har en person som sannolikt har nån from av anknytning mördats. Tre personer har varit misstänkta för mordet på Hallandsåsen men de släpptes efter häktningsförhandlingarna. Bevisningen var uppenbarligen inte tillräcklig.

Det är uppenbart att det återigen pågår en slags gangsterkrig mellan Hells Angels MC och Outlaws MC där de förstnämnda inte ser med blida ögon på att Outlaws MC försöker etablera sig i Sverige. På en mängd olika sätt vill hells angesl visa att de bestämemr och när det inte går med fredliga medel tar man till brutalt våld, även mord:

Att det är Hells Angels med sina supportergrupper som attackerar Outlaws är ingen hemlighet. En viktig del i den här ”krigföringen” är nämligen att visa styrka. Den allra tydligaste maktdemonstrationen kom i samband med att den mördade Outlaws-ledaren begravdes i Blekinge.

– Vi var ju fler på plats än de själva var, säger en person i Hells Angels-miljön.

Det kom cirka 80 personer till begravningen. På ett torg i närheten samlades samtidigt 100 män som på en given signal tog av sig sina jackor och blottade sina västar med märken som visade att de tillhörde Hells Angels och Red & White Crew.

För människor utanför de här kretsarna är det ett besynnerligt, nästan löjligt beteende. Men i bikermiljön var det en tydlig styrkedemonstration.

– Jag tror de lyckades i sitt uppsåt att visa vilka som är störst, sa polisintendent Jan Hansson i Blekinge i en kommentar efter händelsen.

Det uppmärksammade angreppet mot Svineri MC utanför Kalmar är också en del av konflikten mellan Hells Angels och Outlaws.

Enligt uppgifter från bikermiljön handlade det om en straffexpedition eftersom Outlaws bjudits på fest hos Svineri MC. Det är dock osäkert om det var klubben som bjöd in Outlaws eller om det var enskilda medlemmar i den som tog initiativet.

Attacken mot Svineri MC var samtidigt ett sätt att frysa ut Outlaws från bikergemenskapen, för alla klubbar i Sverige vet nu att det är farligt att umgås med Outlaws.

Genom angreppet på familjefesten hos Svineri MC så togs konflikten in på områden och i sammanhang som ligger långt bortom den kriminella mc-miljön. Något som ju helt enkelt är för jävligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Hells Angels-anknutna åtalade för mord på Outlaws-ledare”

Kommentarer inaktiverade.