Den skjutne i Biskopsgården – polistjallare?

Redan igår skrev jag att den man som skjutits i Biskopsgården möjligtvis var polisinformatör, tjallare, golare och att det kunde vara en anledning till att han blev skjuten. Idag skriver Göteborgs-Posten samma sak. Gammelmedia är uppenbarligen på efterkälken. Om det är sant eller inte vet varken GP eller jag. Den skjutne är välkänd av polisen sen tidigare, framförallt från det ”gangsterkrig” som ägde rum mellan personer eller nätverk i Backa och Biskopsgården häromåret. Han levde med skyddad identitet och utsattes redan tidigare i år, i januari, för ett mordförsök.

De två bröder, en 24-åring och en 21-åring, som anhållits som misstänkta för mordet är även de välkända av polisen. En av dem skottskadade allvarligt av polisen vid ett ingripande för flera år sen. I vilket fall som helst är det uppenbart att dådet är ytterligare ett i raden av en rad svåra incidenter med skjutvapen i Göteborg under senare tid och polisen är därför oroliga för att det hela ska sprida sig och öka i omfattning. Bland annat ska en av anhållna bröderna ha beskjutits nyligen enligt vissa uppgifter. Normalt sett är det lite fler gangsteruppgörelser på sommaren då alla är ute och man kanske av misstag råkar stöta på varandra. En av de anhållna är vad jag kan förstå känd som representant för ungdomsorganisationen Pantrarna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Den skjutne i Biskopsgården – polistjallare?”

Kommentarer inaktiverade.