Gröna kaninen var en restaurang

I slutet av 1970-talet och början av 1980-talet fanns det en restaurang på Järntorget, där Burger King ligger har jag för mig, eventuellt där Cigarren ligger, som hette Gröna Kaninen. Den drevs av  George, samme palestinier som idag driver den palestinska restaurangen Silvis på Nordhemsgatan. En mycket bra restaurang, Silvis alltså. Gröna kaninen var mer alldaglig.

Idag så associerar man till Liseberg så fort man hör något om en grön kanin. För idag är det en symbol för Sveriges största nöjespark och Sveriges mest besökta turistattraktion. Restaurangen vid Järntorget har dock så vitt jag vet inget med Lisebergs val av maskot att göra.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • ”Kaninen” hette den rätt och slätt, restaurangen på Järntorget. Blev ett himla rabalder när han slängdes ut 1989 då kvarteret renoverades. Hans lunchmat var mycket omtyckt, så även av mig.

    • Med namnet har du har rätt, men jag minns vi kallade den gröna kaninen. Så den var kvar ända till 1989? Det var lite oklart i mitt minne när den stängde, men protesterna minns jag.

      • Minns det speciellt eftersom jag började plugga det året på Handels. På Kaninen åt jag min första falafel. Var det Wallenstam som slängde ut honom? Minns inte men jag har aldrig gillat Wallenstam. De brukar få klä skott när det gäller hyresvärdar jag ogillar.