Rasistparodi på religion

RasriskBoktips
Rasrisk
Mattias Gardell
Natur och Kultur

Rasistparodi på religion

Går utvecklingen av svart-vit integration i USA åt rätt håll, eller mot stundande raskrig som vissa fruktar. Den skrämmande frågan ställer Mattias Gardell i den utökade pocketupplagan av ”Rasrisk – rasister, separatister och amerikanska kulturkonflikter”.

Han tecknar en deprimerande bild av ett land där ekonomisk kris lett till konspirationstänkande, syndabocksjakt, ömsesidig rasism, hat mot staten, och aggressivt identitetssökande. Vita kristna och svarta islamska rastotalitära ideologier i en hatspiral.

Båda med häpnadsväckande hårresande teorier om den egna rasens gudomlighet och den andra som djävulens verktyg. Å andra sidan även samarbete dem emellan (?) och vissa vänsterattityder (?). Kan här finnas något positivt att bygga på mitt i eländet?

Läs mer: Google, SVT,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Adlibris

Advertisements