Bibeln som roman

Guds bokBoktips
Guds bok
Walter Wangerin
Bokförlaget Libris

Bibeln som roman

Ärligt talat, visst är Bibeln en svårsmält läsning. Men nu finns Bibeln i romanform, och det är en mycket enklare och mer lättsmält läsning. Ett utmärkt initiativ i allmänbildningens tjänst, alltså (kolla själva). När kommer Koranen som roman?

Helt som en roman har författaren inte fått till det. Men Bibelns människor blir plötsligt levande. Det handlar om personliga konflikter, maktkamp, mansgriseri, överklassförtryck, etniska och nationella konflikter, och stater i krig. Om solidaritet och kärlek. Precis som livet idag.

Hans Norebrink

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Köp boken hos Adlibris

Advertisements

One Reply to “Bibeln som roman”

Kommentarer inaktiverade.